Partner in de regio

Bijna 5% van bruto regionaal product Twente is te herleiden naar de zoutproductie van Nouryon. Met behulp van de laatste technieken en in samenspraak met de omgeving zorgen wij ervoor dat het zout ook op een veilige en verantwoordelijke manier geproduceerd wordt.

Werken bij Nouryon

80% van het Nederlandse zout voor consumptie komt uit Hengelo, Nouryon behoort tot de top 50 grootste werkgevers in Twente en staat in de top 3 als werkgever in categorie ‘industrie’. De directe werkgelegenheid van de fabriek Hengelo is bijna 400 medewerkers, maar indirect hebben in de regio zo’n 1500 mensen een baan dankzij de zoutfabriek in Hengelo. Er zijn ook mogelijkheden voor start-ups en pilot installaties op ons terrein.

Wil jij meewerken aan een duurzame toekomst voor de regio? Bij Nouryon streven we ernaar om steeds groener en veiliger te produceren. Daarnaast kunnen we een sleutelrol spelen in de energietransitie van Nederland. Bijvoorbeeld door restwarmte aan de omgeving te leveren of een bijdrage te leveren aan het uitfaseren van Groningen gas.
Kijk hier voor carrièremogelijkheden bij Nouryon in Nederland.

 

Over Nouryon

Wij zijn wereldwijd marktleider op het gebied van essentiële chemie. Ondernemingen over de hele wereld vertrouwen op onze essentiële chemie voor de productie van dagelijkse producten als papier, kunststoffen, bouwmaterialen, levensmiddelen, farmaceutica en persoonlijke verzorgingsproducten. Door voort te bouwen op onze bijna 400-jarige geschiedenis en door de toewijding van onze 10.000 medewerkers en ons gezamenlijke inzet voor bedrijfsgroei, sterke financiële positie, veiligheid, duurzaamheid en innovatie, is een bedrijf van wereldklasse ontstaan en hebben we nauwe samenwerkingen met onze klanten opgebouwd. We zijn actief in meer dan 80 landen over de hele wereld. Ons portfolio omvat toonaangevende merken als Eka, Dissolvine, KNZ en JOZO zout.