Marktleider sinds 1918

Nouryon begon met het winnen van zout in Nederland met de oprichting van de Koninklijke Nederlandse Zoutindustrie (KNZ) in 1918. Sindsdien zijn wij uitgegroeid tot de grootste producent van Nederland, met winningsgebieden in Twente en in Groningen, bij Heiligerlee en Zuidwending. Wij vinden het belangrijk om het op een duurzame, veilige en efficiënte manier te winnen, met respect voor de omgeving. Zo heeft iedereen nog lang baat bij het zuivere zout uit Nederland.

Partner in Essentiële Chemie

Nouryon is een internationaal chemiebedrijf met een rijke historie in Nederland onder namen als KNZ, AKZO en AkzoNobel. Je vindt onze producten in voedsel, medicijnen, landbouw, bouwmaterialen, en bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen. Hierbij staan veiligheid en duurzaamheid voorop.
Kijk voor meer informatie op nouryon.com

 

Over Nouryon

Wij zijn wereldwijd marktleider op het gebied van essentiële chemie. Ondernemingen over de hele wereld vertrouwen op onze essentiële chemie voor de productie van dagelijkse producten als papier, kunststoffen, bouwmaterialen, levensmiddelen, farmaceutica en persoonlijke verzorgingsproducten. Door voort te bouwen op onze bijna 400-jarige geschiedenis en door de toewijding van onze 10.000 medewerkers en ons gezamenlijke inzet voor bedrijfsgroei, sterke financiële positie, veiligheid, duurzaamheid en innovatie, is een bedrijf van wereldklasse ontstaan en hebben we nauwe samenwerkingen met onze klanten opgebouwd. We zijn actief in meer dan 80 landen over de hele wereld. Ons portfolio omvat toonaangevende merken als Eka, Dissolvine, KNZ en JOZO zout.