Zoutwinning in Groningen

Ons zout uit Heiligerlee en Zuidwending staat aan de basis van de hele keten op Chemie Park Delfzijl, waar wij met partners werken aan verdere groene groei voor de regio.

Werkzaamheden en actualiteiten

In het boorterrein van Nouryon bevinden zich 16 actieve boringen die met regelmaat onderhouden worden. Dit kan gepaard gaan met extra verkeersafzettingen, openliggende terreinen of opslag van materialen. Wij begrijpen dat dit enige hinder met zich mee kan brengen en vragen hiervoor begrip. Bij vragen of overlast kunt u altijd contact met ons opnemen.

Actualiteiten

Chemiepark Delfzijl

Op het Chemiepark Delfzijl werken meer dan 1,000 mensen samen in een keten van hoogwaardige chemiebedrijven. Het gaat om Nouryon, BioMCN, Delamine, Delesto, Lubrizol, SGS, Stork en Teijin Aramid. Zij hebben zich dankzij de aanwezige natuurlijke grondstoffen en goede onderlinge logistieke verbindingen ontwikkeld tot een geavanceerde, duurzame bedrijfscluster van nationaal belang.
Lees meer over Chemiepark Delfzijl.

De zoutfabrieken in Delfzijl verwerken de continu aangevoerde pekel uit de Oost-Groninger bodem op grote schaal tot zout. Dit zout is voornamelijk bestemd voor industriële doeleinden, zoals het maken van chloor en loog. Het zout wordt wereldwijd verkocht en veelal gebruikt als grondstof voor chloorproductie. Een klein deel wordt gebruikt als wegenzout.

Over Nouryon

Wij zijn wereldwijd marktleider op het gebied van essentiële chemie. Ondernemingen over de hele wereld vertrouwen op onze essentiële chemie voor de productie van dagelijkse producten als papier, kunststoffen, bouwmaterialen, levensmiddelen, farmaceutica en persoonlijke verzorgingsproducten. Door voort te bouwen op onze bijna 400-jarige geschiedenis en door de toewijding van onze 10.000 medewerkers en ons gezamenlijke inzet voor bedrijfsgroei, sterke financiële positie, veiligheid, duurzaamheid en innovatie, is een bedrijf van wereldklasse ontstaan en hebben we nauwe samenwerkingen met onze klanten opgebouwd. We zijn actief in meer dan 80 landen over de hele wereld. Ons portfolio omvat toonaangevende merken als Eka, Dissolvine, KNZ en JOZO zout.